Piškotki

Politika uporabe piškotkov spletne strani Babylon – Mesto frizur

“Piškotek” (cookie) je informacija, ki jo naše spletno mesto pošlje vašemu brskalniku, ta pa jo potem shrani v vašem sistemu. Piškotek našemu spletnemu mestu omogoča, da si “zapomni” informacije o vaših nastavitvah dokler ne zaprete trenutnega okna v brskalniku (če je piškotek začasen) ali dokler ne onemogočite ali zbrišete piškotka. Mnogi uporabniki raje uporabljajo piškotke, ki jim pomagajo pri lažji navigaciji po spletnih straneh. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik. Ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Piškotki ne vsebujejo več podatkov, kot dovolite, in pošiljatelju ne morejo posredovati osebnih ali drugih informacij z vašega trdega diska.

Nobeni piškotki, ki jih uporabljamo na svoji spletni strani, ne zbirajo podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati.

Zakaj so piškotki potrebni?

Za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev so piškotki temeljnega pomena. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno.

Katere piškotke uporablja spletna stran?

Naša spletna stran uporablja samo sistemske piškotke, ki so nujni za delovanje spletne strani, in sicer 2 (dve) skupini sistemskih piškotkov: sejni piškotek in piškotek potreben za delovanje obvestila in izbire o piškotkih na naši spletni strani.

Sejni piškotek

Sejni piškotek je nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani. Sejni piškotek ne shranjuje osebnih podatkov o uporabniku. 

Piškotek potrebnen za delovanje obvestila in izbire o piškotkih

Spletna stran uporablja piškotek, ki vašemu spletnemu brskalniku omogoča, da si zapomni vaše strinjanje ali nestrinjanje z uporabo piškotkov na naši spletni strani ter obiska naše spletne strani.

V spodnji tabeli se nahaja natančen seznam vseh piškotkov, ki jih naša stran uporablja s kratkim opisom in namenom uporabe.

Ime piškotkaNamenČas piškotka
PHPSESSIDsejni piškotek za obrazecdo zaprtja brskalnika
possessidsistemski piškotek, nujen za delovanje sistema1 leto

 

Upravljanje in brisanje piškotkov

Piškotkov nikakor ne bomo uporabljali za zbiranje vaših osebno določljivih podatkov, po želji pa lahko nastavitve o uporabi piškotkov spremenite tudi v brskalniku svojega računalnika ali mobilne naprave.

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika, znotraj obvestila o piškotkih. Vedno imate možnost, da piškotke sprejmete ali zavrnete. Za upravljanje piškotkov vam večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo določeno vrsto piškotkov ali pa vas opozori, da stran želi shraniti piškotek. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil na vašem računalniku, lahko enostavno izbrišete.   

Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika, ki ga običajno najdete v meniju Orodja ali Možnosti. Natančnejše informacije o tem, kako to naredite, najdete na spletni strani vašega brskalnika. Več o možnostih upravljanja piškotkov v posameznih brskalnikih lahko preberete tudi tukaj.

Kako ravnamo z vašimi osebnimi podatki, ki jih vpišete v kontaktni obrazec?

Podatke, ki jih vpišete v kontaktni obrazec na spletni strani, uporabljamo za namene predaje sporočila (za potrditev vašega naročila, obvestila o spremembi termina na naročeno storitev, oddaje povpraševanja, nakupa, podaje odgovora na vaša vprašanja, itn.) oz. zahtevane storitve in lažjo komunikacijo z vami.